2008. október 18., szombat

Simplon Forró Csoki

A Simplon Kávézó a kedvenc budai kerületemben, annak is a központi, általam évek óta legtöbbet látogatott részén, a Móricz Zsigmond körtértől egy bolhaugrásnyira, a Bartók Béla úton található. Kedves, hangulatos, modern és múltidéző. Van ezerféle kávé, köztük a Simplon Kávé, ami csokoládéval, fahéjjal, szegfűszeggel, és kakaóporral megszórt hófehér tejszínhabbal a tetején olyan, mint a karácsonyvárás. És van hatalmas bögre forrócsoki tejszínhabsapkával. És van még sokféle grill-szendvics, és van bor, és egyéb italok, pl. a terápia nevű koktél: vodka, rum, gin, tequila, triple sec, créme de cassis, lime, feketeribizli. Mi ez, ha nem abszolút terápia?! És hol volt ez a kávézó egyetemi éveim alatt, amikor a Körtértől legalább a Prágáig zarándokoltunk egy jó kávé kedvéért?!

No, de most ott van. És így a péntek délutáni program Tücsivel: forró csoki a Simplonban. Mert a forró csoki mindenre jó. Mindenre! Egy kis búbánatra, ünneplésre, esőre, napsütésre, merengésre, melegedésre, beszélgetésre, és csak úgy is. Nagyjából mindezt meg is tettük. Megünnepeltük az előző esti C.J. koncertet, elmerengtünk múlton, jövőn, jelenen, búbánkódtunk kicsit, beszélgettünk, no és persze forró csokiztunk.

Ha már a forró csokinál tartunk. Valaki megmondaná, mi történt a Kom-Kom csokizóval??? Volt egy kis boltjuk és csokizójuk a VII. kerületben, a Wesselényi utcában, aztán egyszercsak eltűntek. És azóta se ittam olyan csoki csodát, mint ott: chilis-metaxás, sűrű, fekete élvezet. Ó üdvözült Kakaóbabok! ó mennyei Fűszeradalékok és ördögi Metaxa! :-o Hát, igen.

És végezetül egy kis csokoládé történet itt. Az eddigi legérdekesebb, amit olvastam, ajánlom nektek is. A Csoki legyen velünk!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sürgősen terápiára lenne szükségem!

mary írta...

Akkor irány a Simplon! vagy más hasonló, jótékony műintézmény :)

Bogi írta...

Hajajj... a jó kis Simplon... asszem gyakran látnak majd minket arrafelé. :)