2011. május 2., hétfő

Ahol a fű sem nő

No, az nem a Csibor koncert, és nem Balatonboglár. Mert ott aztán van fű, de még milyen! És micsoda közönség!
Röviden a tegnap estéről:
"Pacaljegy, tomboló fűszálak, céllövöldekocsi-alakú színpad, és a szürreális Aladin horgászat. Kösz mindenkinek a remek boglári koncertet!" (twitter.com/csiborband)

Kicsit bővebben, Zubreczky Dá-t idzéve (részlet):  "Drága Hölgyeim és Uraim, fantasztikus látni a színpad előtt tomboló lelkes tömeget. A 95% fűféle, 5% humanoid (3 - 6 hallgató - a szerk.) összetétel elképesztő! Mindjárt a tömegbe ugrok, kapjatok el, gyerekek, kapjatok el!" (Páff! Dá a színpad előtti megviselt, de lelkes fűcsomók közé veti magát.) "Adj egy pacsit, drága fűszál, meg te is, meg te is! Hello gyerekek, hogy vagytok? Jól vagytok? Én jól, nagyon jóóól! Le ne ejtsetek! Na ki jön föl a színpadra táncolni? Ki az a bátor?" (Dá kiszakít pár szerencsétlen fűszálat az anyaföldből, egy hátassal a színpadra hengeredik,  táncot jár a gyökértelenné vált fűszálakkal, majd a deszkák közti résbe szuszakolja őket. Az elképedt közönség - az 5% humanoid - kétségbeesetten igyekszik feldolgozni az élményt, a fűszálak némán tűrnek, a zenekar pedig meg sem próbálja megőrizni komolyáságát. Kérem, drága Hölgyeim és Uraim, gondoljanak most részvéttel a résztvevő fuvolistára!)
Szerencséje az utókornak, hogy a koncertről egy rejtélyes videoelvétel is készült, melynek célja, sorsa, holléte ismeretlen. De VAN, létezik, én láttam, amikor készült. Szóval: hajrá ereklyevadászok, kalandra fel!

A Csibor nevében: Hálás köszönet humanoid közönségünknek a csápolásért, a fűféléknek, hogy bírták a strapát, a sztároknak, hogy megjelentek (Csibor: Csokoládé klip, 1:54), a szervezőknek, hogy szerveztek, az esőnek, hogy csak kicsit esett, és végül, de nem utolsó sorban drága sofőrjeinknek a sofőrködést, pakolászást, jelenlevést és az egyéb személyre szabott szolgáltatásokat.

Éljen május 1-je!

U.i. Lapzárta után - 14 óra 42 perckor - kaptuk az információt, hogy tegnap volt Fülöp-nap. Isten éltesse Fülöpöt! (Akit ugye senkinek sem kell bemutatnom?!?)

Nincsenek megjegyzések: