2008. december 5., péntek

PrintServer connect fail

Úgy fél percenként ez a felirat jelenik meg a monitoron. És egy naaagy piros X is van a kicsi ablak jobb felső sarkában. Vagyis fehér X, piros körben. Hát lehet így dolgozni??! Hát nem. Főleg, ha az lenne a dolgom, hogy kinyomtassak néhány dokumentumot, és aláírást szerezzek rá a főnökömtől.
Amúgy, tegnap kaptam egy új nyomtatót. Helyes, kedves, kb. fele akkora helyet foglal el, mit a régi, csak NEM NYOMTAT!!!! A színes nyomtatót használni .doc kiterjesztésű fájlok nyomtatására kissé pazarlásnak értem. De úgy tűnik, nincs más hátra. Mindent a köz-ért!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

a hibaüzenetet valószínű azért írja ki, mert hálózati nyomtató van beállítva alapértelmezettnek, de közben helyit szeretnél használni. ha akptál egy nyomtatót, akkor az usb kábelen csatlakozik a gépedhez? ha igen, gondoloma driver fel van telepítve. ha mind ez meg rendben van és xp-t használsz, akkor start menü -> nyomtatók és faxok -ott meg kellene nézni, hogy az a nyomtató van e beállítva alapértelmezettnek ami rá van kötve a gépedhez. ha nem, akkor keresd meg a felsoroltak között azt a nyomtatót amit használni szeretnél, rajta jobb egér gomb és beállítás alapértelmezettnek. ha nincs a listában, akkor nyomtató hozzáadása-> számítógéphez csatlakoztatott nyomtató és ott elméletileg meg kellene találnia.
de a legegyszerűbb megoldás, hogy szólsz a rendszergazdának :)

mary írta...

ööö. iiiigen. Ebből pár dolgot végigzongoráztam, aztán szóltam a rendszergazdának. :)

Névtelen írta...

és megoldódott?

mary írta...

Iiigen. Rendszergazda jött, és varázsolt. Bár állítólag nem végleges a megoldás.